Nu stiu ce urati voi dar iata aici o bucatica din lista destul de mare a lucrurilor pe care le urasc.
Urasc serviciile de socializare, ca ar fi ele facebook, tweeter (ca astea doua imi vin repede in minte) si altele. Nu gasesc ca isi au rostul. Adica pe net pot avea lumea intreaga drept amici, insa in realitate sa cunosc vreo 4 din toti acestia. Mai bine ies afara, dau mana cu cinci-sase necunoscuti…Aceasta este adevarata socializare. Socializare…socialism…societate… Sunt fericit ca in vremea mea nu era internetul, asa am avut ocazia sa vad lumea, altfel decat pe youtube, flicker, picassa si altele.
Apropos de iesit si cunoscut lumea, poate deja cunoasteti acel videoclip de pe youtube care arata o femeie ce iesise in lume sa isi caute cei 364 de prieteni care ii avea pe facebook, din 13 tari diferite daca nu ma insel. Acest lucru ar trebui sa faceti voi toti, cei ce aveti facebook.
Ce mai urasc? Persoanele care vor sa demonstreze contrariul la ceea ce sunt. Unii care vor sa arate ca sunt bogati (povestea de o viata a tatalui meu), unii care vor sa arate cat de inteligenti sunt ei, unii care vor sa arate cat de “cool” si originali sunt si pana la urma, cu atatia originali, au ajuns sa arate toti la fel.
Urasc barbatii care au piercing, care se imbraca precum femeile, care isi fac freza precum creasta cocosului si pana la urma… sunt doar niste puisori in fundul curtii. Si urasc femeile care nu mai stiu sa fie femei si vor sa fie barbati.
Urasc romanul.. Romanul standard, sa ii zic asa, ala care crede ca maneaua este intelepciunea vietii exprimata prin cantec, romanul care asteapta sa primeasca dar de dat nu da nimic, romanul caruia, daca i-a murit capra, trebuie sa moara si cea a vecinului si nu se intreaba: ” dar de ce mi-a murit? ce trebuie sa fac sa am si eu o capra ca a lui?”. NU! Nimic. Romanul, ca sa se destepte, precum cantecul ala care cica ar fi imnul national al Romaniei, desi a fost facut pentru alte timpuri si alte mentalitati, trebuie sa sufere un soc. Iar primul soc, mai lejer, ar fi sa plece in afara, o saptamana-doua, sa vada ce inseamna Occidentul si ce inseamna normalitatea.
Urasc tutunul si prin urmare nu imi plac nici cei care fumeaza. Dupa razboi ar fi a doua mare tampenie care nu isi are rostul. Urasc pe aia care fumeaza ca sa arate ca sunt “maturi”. Nu am nevoie de ceva ca sa arat ca sunt matur. Sunt si o demonstrez prin ceea ce zic, gandesc si fac.
Ar fi o groaza de alte lucruri care le urasc: ma urasc pe mine, ca nu am fost destul de tare ca sa actionez cand si cum ar fi trebuit in unele situatii, urasc Valentine’s Day, urasc “De Craciun fi mai bun” si alte expresii de genul, urasc fatarnicia, falsul credincios, urasc gelozia caci nu o gasesc drept o manifestare a dragostei, urasc prostia desi o pot intelege acolo unde este cazul…

Advertisements