Salutare
Azi aş vrea să vă scriu despre o aplicaţie care facilitează mult viaţa şi interactivitatea între PC şi Android. E o aplicaţie numită AirDroid (după AirPlay de la Apple). Nu necesită root pe aparatul pe care va rula şi necesită o reţea WiFi sau o conexiune internet în care să fie conectate atât PC-ul cât şi smartphone-ul pe care îl vreţi să-l administraţi. Trebuie menţionat că acest program, utilizat în lipsa unei reţele WiFi locale, va consuma traficul de date al telefonului, prin urmare poate consuma total sau depăşi cota de trafic date alocată prin abonamentul contractat sau de pe cartela reîncărcabilă. Vă sfătuiesc să folosiţi mai mult reţeaua WiFi locală, acolo unde există.

Pe versiunea web – la adresa web.airdroid.com, avem o interfaţă de acces diferită de cea din reţeaua locală. Aici aveţi micul ghid pentru a utiliza aplicaţia, puteţi alege să efectuaţi conectarea la telefon, să descărcaţi aplicaţia pe telefon şi alte mici amănunte neimportante. Sincer nu folosesc şi nu sfătuiesc pe nimeni să folosească această metodă. Nu se ştie cine poate intercepta traficul de date. Mai jos imaginea…

Pe versiunea reţea locală WiFi interfaţa de conectare se apelează tastând IP-ul ce va apare la deschiderea aplicaţiei pe telefon – luaţi aminte şi la portul 8888 care apare după IP. Este o conexiune mai sigură, care nu consumă traficul de date din telefon şi în mod sigur merge şi mai repede. Folosind această medotă aveţi doar de tastat codul pe care aplicaţia vi-l alocă pentru sesiunea respectivă.

În cea de-a treia imagine aveţi interfaţa programului aşa cum se prezintă pe telefon. Vedeţi în primul dreptunghi adresele de utilizat pentru a folosi programul – adresa web şi adresa LAN. Ultima este alocată în mod automat de aplicaţie pe baza setărilor reţelei WiFi.
La pasul doi aveţi acel cod pentru a intra în conexiune cu telefonul. Nu ştiu dacă este cod sensibil – adică majuscule şi minuscule sunt aceeaşi chestie pentru el, dar nu cred că e vreo problemă de veţi scrie cu minuscule sau majuscule.

În cea de-a patra poză aveţi ecranul de utilizare a programului, cu diferite opţiune (de la stânga la dreapta):
– primul rând: citiţi/scrieţi mesaje SMS, lista de suntete de apel, captură instantanee a ecranului telefonului
– al doilea rând: lista aplicatiilor instalate (puteţi face copii de siguranţă a aplicaţiilor – mai ales dacă aţi cumpărat unele dintre ele sau puteţi instala alte aplicaţii care le aveţi în calculator), lista fişierelor video, secţiunea recomandărilor (publicitate)
– al treilea rând: gestionar de fişiere (atenţie deoarece vizualizează şi fişierele sistem, iar ştergerea accidentală a unui astfel de fişier poate duce la nefuncţionarea telefonului), jurnalul de apeluri, secţiunea de ajutor asupra programului.
– al patrulea rând: galeria foto şi rubrica de contacte
– al cincilea rând: lista fişierelor muzicale şi lista contactelor frecvente

Pe partea dreaptă a ferestrei găsiţi informaţii asupra telefonului, memoriei alocate funcţionării sistemului (nu RAM) şi asupra memoriei interne (internal SD). Mai jos e o casetă în care puteţi scrie o adresă de internet care se va deschide în telefon şi un loc unde să scrieţi mici chestii care vor fi salvate în telefon.
Puteţi căuta de asemenea prin intermediul acestei ferestre diverse lucruri în telefon. În colţul dreapta jos aveţi informaţii asupra nivelului de încărcare a bateriei şi asupra semnalului de reţea de telefonie şi reţea WiFi.

Cam asta ar fi tot. Sper să găsiţi utile aceste informaţii.
PS: articol scris în transă – Armin Van Buuren’s State of Trance Episode 388 – aşa că vă rog să scuzaţi eventualele bâlbâieli de idei şi de cuvinte.
S-aveţi o viaţă buna şi mersi pentru vizită.

How the web interface is presenting

The AirDroid LAN interface.

Here’s how the app’s interface looks like.

The inside window

For my foreign visitors I’ll do an english version of this post. Just be patient. Thanks for visiting me.

Advertisements