Hello everyone. An English summary of present article is at the bottom. Thanks.

Salutare

Mă tot bate un gând să înființez o nouă rubrică – “Gică Contra constructiv”, cu titlu alternativ “Anti Român pentru românii obișnuiți”. Văd că toată lumea o bate cu naționalismul, patriotismul și alte “-isme” care, în viziunea mea, sunt inutile așa cum sunt manifestate.

Recent, un coleg blogger, am menționat despre el în acest articol Tineri, viitori politicieni şi mentalitatea lor a scris un articol plin de “-isme” ca cele descrise mai sus.
Tânărul Pristanda s-a ofensat de un profil Facebook al unei studente române ce se găsește la studii în Marea Britanie. Care tânără a pus o poză de profil în care scrie “România! explore the savage garden of corrupt authorities and barbarian crowds” dar cu o labă de câine însângerată, în mod sigur referire la tratamentul câinilor comunitari în România.
Acest Pristanda, dar și alți mici Pristanda și Dandanache în devenire, s-au ofensat deoarece tânăra ar trebui să reprezinte România în lume, nu să arunce cu noroi, să murdărească imaginea pură și idilică pe care țara lor o are în lume.
Însă stimabili confundă, în opinia mea, naționalismul și patriotismul adevărat cu “-ismele” comuniste și comandate. De ce?
Eu unul nu mă simt reprezentat de domnișoara în discuție – Anca Rujan, așa cum nici dânsa nu se simte reprezentată de mine. Îi înțeleg și îi susțin punctul de vedere și opiniile privind România.
Eu sunt reprezentat, din păcate, de un Parlament care a luat premiul de “Man of the year 2013” pentru corupție. Și acest lucru îl spune o sursă străină, independentă, Organized Crime and Corruption Reporting Project în acest articol.
Eu sunt reprezentat, din păcate, de acest Titulescu negativ, acuzat de plagiat dar și multe altele.
Eu sunt reprezentat, din păcate, de un europarlamentar acuzat de corupție și solicitare mită. Aici articolul în “The Economist”.
În presa internațională țara asta pe care acești Pristanda și Dandanache o apără este reprezentată de astfel de cazuri: articol despre japoneza ucisă la București în “Japan Daily Press” .
Sau de cazul copilului mușcat de câini, în BBC.
Și lista continuă stimabililor. Astea sunt lucrurile pe care le vede și le consideră lumea occidentală despre noi. Nu poza de profil a unei stundente.
Sunt anti român. Contra românului obișnuit actual, contra României actuale. Nu mă reprezintă, nu mă interesează și nu țin la ea. Din partea mea, România actuală merită să moară. Doar așa se naște ceva mai bun și mai sănătos.
Nu concepții de “-isme” aride și de fațadă.
Stimabilul Cristian ridică toporul naționalismului și al patriotismului, dar uită să menționeze că nici măcar una din vacanțele lui recente nu a fost în România. Stimabile, dacă tu te duci la străini în vacanță, acel străin nu gândește decât la o chestie: turismul în țara ta e de tot rahatul, dacă tu vii la mine. Și are dreptate. Asta este ipocrizie stimabile. Când strigi hoțul dar te găsești cu mâna-n sac e ipocrizie.
Domnul Pristanda se fălește cu noua sa jucărie, mărul 5S. Stimabile sunt telefoane produse sub sigla românească, Evolio și Allview, să numesc doar două mai importante. De ce, din patriotismul tău, nu cumperi asemenea produse. Trădător de neam și țară ce ești.
Lista poate să meargă la infinit cu exemple de dat cu stângul în dreptul.
Vreți să vedeți un naționalist adevărat? Uitați-vă la domnul Dan Tanasă. Blogul dânsului este aici. Dânsul se luptă prin tribunale pentru respectarea legii, pentru națiunea aceasta, pentru români. Și o face prin tribunale, nu doar din vorbe. Tot respectul domnule Tanasă.
Ce sunteți voi? Doar niște cățeluși crescuți sub umbra comunismului. Vă credeți viitori politicieni, democratici, dar mustiți de învățături comuniste. Ca și “părinții” voștri ideologici, știți doar să aruncați cu noroi în ceilalți ce nu sunt ca voi, deoarece nu știți alt aspect decât murdăria.
Voi sunteți frâna evoluției României. Nu Anca Rujan sau alți trădători de țară, eu inclus.
Voi stimabili Pristanda și Dandanache, alegând să mințiți și să vă mințiți cu “-isme” ieftine și fără fundal. Când refuzați realitatea și o negați altora nu faceți nimic patriotic. Doar ignorați și vă continuați viața într-o hazna ai cărei pereți devin din ce în ce mai înalți și mai alunecoși, greu de escaladat.
Adevărul duce la progres. Nu iluziile pe care voi le impuneți ca patriotisme. Realitatea și acceptarea ei duce la schimbare, la încercarea de a schimba ceva. În aceste “-isme” s-a scufundat societatea românească în mod accelerat de undeva de prin 1989 și chiar mai înainte.
În încheiere câteva cuvinte despre viața academică a tinerei revoltate și a domnului Pristanda.
Prima a făcut carte pe bune. Olimpică internațională și la materiile importante, acum studentă la o universitate de top 25 din Marea Britanie. Lumea spune că a avut banii pentru asta…tatăl era comisar șef la Garda Financiară. Însă banii, chiar să fie, merg doar pe plan intern să corupă…la extern mai greu.
În schimb al nostru Pristanda este un student, obișnuit, la o universitate privată din România. Facultatea? Administrație publică. Că deh! tânărul politician nu este destul de sigur de el și are nevoie de un salar fix și carieră bugetară. Și asta ar trebui să spună tot despre capacitățile stimabilului.
Micuților – care continuați să aruncați cu rahat în cei pe care nu îi puteți ajunge sau nu îi puteți aduce în haznaua voastră. Patriotismul și naționalismul vostru emană același iz de stricat precum comportamentul și mentalitatea voastră.
PS: Completare la un comentariu pe care l-am făcut…o fi din vremea lui Boc proiectul Codului Penal, dar din 2012 până acum, stimabile Kristofer, cineva ar fi putut și trebuit să se opună. În schimb nu, au votat toți la unison, opoziție sau nu, pentru acest cod penal. Dovadă cât sunt de puri și ce principii alese au politicienii.

For my non romanian readers: this is about fake patriotism that some romanians are showing and pretending that everyone should do same. Romania isn’t a heaven on earth. Is waaaaay too far to be one. Is most likely towards being a hell on earth. If you come here to do business…NOT! It’s an unstable economical enviroment, with laws that are changing on a daily basis, with so much taxes that if you want to be fair and legal you’ll close in no time.
The working force is mostly unprepared and uneducated. Infrastructure in almost zero. We weren’t able to do a decent road from Dacia plant to the main highway. Trains are travelling at a mere 100 km/h, in some parts even at 30 km/h.
Romania is the land of corruption. The proof is the “Man of Year 2013” prize awarded to the Romanian Parliament for corruption by the OCCRP – Organized Crime and Corruption Reporting Project, an independent, non profit association of Investigative Reporting, stretching from Eastern Europe to Asia.

Advertisements